Gymvereniging Barendrecht: de allerleukste complete gymvereniging voor jong en oud, recreant en wedstrijdsporter!

Proefles

Lijkt het u leuk om een bepaalde les te gaan volgen of twijfelt u nog? Er is altijd de gelegenheid om 2 proeflessen te volgen. 

Sponsoren

Gymnastiekvereniging Barendrecht is in 1954 opgericht. Wij zijn een van de grootste verenigingen in Barendrecht.

Vrijwilligers

Help als vrijwilliger bij GVB Onze vereniging is altijd op zoek naar vrijwilligers, zonder vrijwilligers, geen vereniging.

Welkom bij GV Barendrecht!

Sporten is belangrijk!

Omdat het leuk en gezond is en je fit houdt, maar vooral omdat het mensen dichter bij elkaar brengt. Hoe jong of oud ze ook zijn en wat ze in het dagelijks leven ook doen: de sociale invloed van sporten is groot. Jonge leden zijn vanaf 2 jaar al welkom en ons oudste lid is ruim 80 jaar.
 

Geschiedenis

Gymnastiekvereniging Barendrecht wordt opgericht op 23 september 1954. Een kleine tien jaar later bestaat de vereniging uit zo’n 150 leden en wordt, naast recreatief turnen, het aanbod van activiteiten uitgebreid met een afdeling ritmische gymnastiek en met een turnselectie. In de decennia erna wordt een afdeling jazzdans opgericht en worden bij de gymnastiekafdeling kleuter- en peutergym, ouder- & kind gym en een springploeg geïntroduceerd. Ook diverse activiteiten voor volwassen groepen worden opgestart. In 2000 fuseert Gymnastiekvereniging Barendrecht met de christelijke gymnastiekvereniging Kracht en Vlugheid (K&V). Vier jaar hierna wordt het vijftigjarig bestaan groots gevierd, mede door de opening van de eigen turnhal aan de Flensburg in Barendrecht. Zestig jaar na de oprichting is de vereniging een van de grootste verenigingen van Barendrecht en staat door haar brede aanbod van activiteiten middenin de Barendrechtse samenleving.
 

Missie

Gymnastiekvereniging Barendrecht maakt onderdeel uit van de Barendrechtse samenleving. Vanuit verschillende disciplines en op uiteenlopende niveaus biedt ze alle Barendrechters plezier in beweging. Ze richt zich hierbij met name op de breedtesport. Ze biedt haar leden de mogelijkheid om zich vanuit hun eigen capaciteiten maximaal te ontwikkelen. Hierdoor stimuleert ze alle Barendrechters van elke bevolkingsgroep, leeftijd en culturele achtergrond actief te bewegen. Zij levert hierdoor een bijdrage aan de gezondheid van haar leden en stimuleert hun onderlinge sociale verbondenheid.
Kalender
Geen kalenderitems gevonden
Clubnieuws

Als vereniging maken we gebruik van Club-assistent. Een systeem dat ons ondersteunt in alle facetten van het draaiende houden van een club als de onze. Club-assistent heeft de app geüpdate en de oude wordt straks niet meer ondersteund. Download dus nu de nieuwe app! Lees hieronder hoe:

 

Sportgala Barendrecht

29 juni 2023
Vrijdag 9 juni was het Sportgala Barendrecht in Theater het Kruispunt.
Met 11 turnsters afreizen naar Alkmaar voor de meerkampfinale is natuurlijk al een prestatie op zich! Onwijs trots verschenen we dan ook in Alkmaar voor de ontknoping van het wedstrijdseizoen. Een samenvatting van het NK:
 

Contact

Neem contact op met GV Barendrecht

"De Turnhal"

Flensburg 5, 2993 LS Barendrecht
Postbus 297, 2990 AG Barendrecht

E-mail: info@gvbarendrecht.nl
Website: www.gvbarendrecht.nl
Terug naar boven