Recreatie turnen


Ouder en kind

Hier komt binnenkort meer informatie.Peuter en kleuter

Voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar biedt GV Barendrecht zowel peuter als kleutergym aan. Peuter en kleutergym is voor jonge kinderen die plezier hebben in bewegen. Elke stoeprand, bank of iets dergelijks nodigt hen uit om te bewegen, te spelen en te ontdekken. De peuter en kleuter maakt een enorme ontwikkeling door, waarbij deze drang tot bewegen erg belangrijk is. Kan uw kind thuis niet stilzitten? Klimt hij/zij het liefst de hele dag over de bank heen en hangt graag op zijn of haar kop? Dan is peuter of kleutergym misschien wel iets voor uw zoon of dochter!

Tijdens deze les kan uw kind zich even lekker uitleven. In de lessen wordt er kennisgemaakt met verschillende vormen van gymnastiek. Daarnaast wordt er gewerkt aan de motorische ontwikkeling op het gebied van evenwicht, coördinatie en kracht. Ook proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elk kind te voldoen. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen angst. Er worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven. Daarbij probeert de leiding het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan. Elke gymles ziet er daarom weer anders uit. De leiding van de groep houdt rekening met de motorische en emotionele ontwikkeling van ieder kind.

Peuter en kleutergym is een combinatie van een actief spel of bewegen op muziek. De kinderen doen onder andere toesteloefeningen zoals duikelen, balanceren, ver-/ hoogspringen, diepspringen, klauteren, rollen, zwaaien, slingeren en klimmen. Halverwege en ter afsluiting van de gymles wordt altijd een dansje op muziek gedaan of een spelletje.

Peuter en kleutergym wordt op verschillende dagen en locaties binnen Barendrecht aangeboden. In het lesrooster kunt u vinden waar en wanneer deze lessen plaatsvinden. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Iedereen is harte uitgenodigd om 2 gratis proeflessen te volgen. De gratis proeflessen of meer informatie zijn aan te vragen via peuterenkleutergym@gvbarendrecht.nlKleuterturnen

Staat uw kind vaak op zijn/haar kop? Loopt hij/zij over elke stoeprand en klimt en duikelt hij/zij op elk klimrek? Dan is turnen iets voor haar! GV Barendrecht heeft in 2016 nieuwe groepen gestart; Kleuterturnen! De reguliere recreatiegroepen voor het turnen zijn voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar, maar de kleuterturngroep is speciaal bedoeld voor meisjes en jongens vanaf 4,5 jaar welke graag wat meer uitdaging willen dan de kleutergym.

Bij het kleuterturnen krijgen zij spelenderwijs op een goede en veilige wijze de basiselementen van het turnen aangeboden. De nadruk ligt op het bewegingservaring opdoen op de verschillende turntoestellen. Ook is er de mogelijkheid tot deelnemen aan wedstrijden.

Het kleuterturnen wordt op verschillende locaties binnen Barendrecht aangeboden. In het lesrooster kunt u vinden waar en wanneer deze lessen plaatsvinden. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Iedereen is harte uitgenodigd om 2 gratis proeflessen te volgen. De gratis proeflessen of meer informatie zijn aan te vragen via kleuterturnen@gvbarendrecht.nlTurnen meisjes

Bij GV Barendrecht kunnen meisjes vanaf 6 jaar gezellig een uurtje per week turnen op eigen niveau met leeftijdsgenoten. Tijdens een uur turnen komen de verschillende turntoestellen aan bod. Van zwaaien aan de brug tot balanceren op de balk en van hanstanden op de vloer tot salto’s bij sprong. Turnen is voor jong en oud!

Naast de turnlessen organiseert GV Barendrecht verschillende activiteiten voor haar leden gedurende het jaar. Zo kan je mee op kamp, zijn er verschillende wedstrijden, open dagen waarin je kan turnen in de turnhal en is er één keer in de twee jaar een Grote Gymshow.

Het recreatie turnen voor meisjes wordt op verschillende dagen en locaties binnen Barendrecht aangeboden. In het lesrooster kunt u vinden waar en wanneer deze lessen plaatsvinden. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Iedereen is harte uitgenodigd om 2 gratis proeflessen te volgen. De gratis proeflessen of meer informatie zijn aan te vragen via recreatieturnen@gvbarendrecht.nlTurnen jongens

Ben jij een jongen op de basisschool en altijd een spring-in-het veld? Klim je graag in en op dingen? Dan is de recreatiegym echt iets voor jou! In de lessen gaan we echt turnen op bijvoorbeeld de ringen en de gelijke brug, maar ook klimmen in het wandrek en slingeren in de touwen. Zo af en toe doen we ook een leuk spel. Kortom dit uurtje gymnastiek is goed voor al je spieren, conditie en behendigheid.

In de recreatiegroepen word ingegaan op de diverse elementen die de gym sport heeft. We proberen de lessen zo in te delen dat het voor ieder kind een uitdaging is weer naar de les te komen en nieuwe elementen te leren. Dit kan voor het ene kind een koprol zijn maar een ander leert een salto. Gymmen is een uur in de week in de zaal om gezellig maar toch intensief te trainen.

Jongens die op recreatie turnen zitten hebben 1 uur in de week les. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd, zodat leeftijdgenootjes en/of klasgenootjes bij elkaar in de groep kunnen zitten. In het lesrooster kunt u vinden waar en wanneer deze lessen plaatsvinden. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Iedereen is harte uitgenodigd om 2 gratis proeflessen te volgen. De gratis proeflessen of meer informatie zijn aan te vragen via jongensturnen@gvbarendrecht.nlWedstrijdgroep jongens

Sinds seizoen 2017-2018 heeft GV Barendrecht ook een wedstrijdgroep voor het jongens turnen. Deze jongens zijn geselecteerd uit de recreatiegroepen of zijn nieuwe jongens die meteen kunnen meedraaien in dit niveau. Vanuit deze groep kunnen jongens eventueel ook geselecteerd worden voor de herenselectie van GV Barendrecht. De wedstrijdgroep jongens traint 2 maal per week 1,5 uur in de Turnhal van GV Barendrecht. De opzet is om deze jongens aan disctrictswedstrijden en / of turncompetities mee te laten doen.

Bij de wedstijdgroep train je op 6 toestellen. Brug, rek, ringen, vloer, sprong en voltige. Ook hoort kracht- en lenigheidstraining binnen deze lessen. Er wordt meer gewerkt aan technisch turnen dan bij de recreatiegroep. De groep bestaat uit verschillende leeftijden met gemotiveerde jongens.

Ben jij benieuwd of turnen iets voor jou is? Ben jij sterk? Of wil je sterk worden? In het lesrooster kunt u vinden waar en wanneer deze lessen plaatsvinden. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Iedereen is harte uitgenodigd om 2 gratis proeflessen te volgen. De gratis proeflessen of meer informatie zijn aan te vragen via jongensturnen@gvbarendrecht.nlExtra training

De extra trainingsgroep is een groep voor turnsters die meer kunnen dan de recreatieoefenstof aangeeft. Deze turnsters komen bij de voorgeschreven oefenstof uit in het D1 en D2 niveau en bij de keuze oefenstof in de 4e en 5e divisie.

Naast het turnen van wedstrijden in het rayon Zuid-Holland-Zuid, turnen deze turnsters ook andere wedstrijden zoals: de regiowedstrijd (voor D1 en 4e divisie turnsters), het open Bredase turnkampioenschap en de Haagse Bosan Cup. Eens per 2 jaar laten de turnsters hun kunsten zien tijdens de Grote Gymshow van de vereniging. De lessen worden gegeven door Patty Burgman en Miriam van Dijk.

De extra training wordt in de Turnhal van GV Barendrecht aangeboden. In het lesrooster kunt u vinden wanneer deze lessen plaatsvinden. Voor meer informatie kunt u opvragen via extratraining@gvbarendrecht.nl