Selectie dames


De dames selectie van GV Barendrecht is een gezellige, hardwerkende groep van rond de 60 turnsters die uitkomen in de 1e, 2e en 3e divisie. Daarnaast heeft GV Barendrecht een succesvolle Jong Talenten Selectie. Hierin trainen de allerjongste meisjes, onder de 8 jaar, met de insteek om door te stromen naar de dames selectie.
De turnsters van de dames selectie trainen tussen de 9 en 14 uur per week verdeeld over 3 à 4 trainingen. De jong talenten trainen tussen de 8 en 10 uur per week verdeeld over 3 trainingen.

In de turnhal van GV Barendrecht zijn dus bijna elke dag wel één of meerdere groepen van onze turnselecties aan het trainen. We hebben het geluk te beschikken over een heel goede, gemotiveerde groep train(st)ers en assistenten, waaronder onze eigen choreografe. Daarnaast worden de turnsters van onze selectie ondersteund door een fysiotherapeut en een masseur die met regelmaat in onze turnhal langskomen om de turnsters, daar waar nodig, te adviseren en/of te behandelen.

De jong talenten doen mee aan diverse toernooien die speciaal voor turnsters zijn welke nog niet aan de officiële KNGU wedstrijden mee mogen doen omdat ze daar nog te jong voor zijn. Op deze wedstrijden doen zij wedstrijdervaring op en kunnen zij zich voorbereiden op de landelijke wedstrijden van de KNGU welke zij mogen gaan turnen vanaf het jaar dat zij 8 worden.

De selectie turnsters van GV Barendrecht komen uit op zowel de landelijke wedstrijden van de KNGU als op diverse (internationale) toernooien. De afgelopen jaren is het niveau van onze selectie turnsters hard gestegen en kunnen we met trots vertellen dat bijna alle turnsters ook daadwerkelijk een finale plaats van de Bondskampioenschappen hebben weten te bemachtigen. Ook hebben we inmiddels een aantal Bondskampioenen in ons midden. Iets waar we ontzettend trots op zijn.

Meer informatie kunt u opvragen via selectieturnendames@gvbarendrecht.nl