Springen

Groepsspringen is een teamsport binnen de gymnastiekwereld. Het gevoel van vliegen, vrijheid en teamverband krijg je bij het groepsspringen.

Het leuke aan groepsspringen is het teamgevoel, je moet echt op elkaar kunnen vertrouwen en de timing moet goed op elkaar afgestemd zijn. Ook bijzonder bij het groepsspringen is dat een team kan bestaan uit een mix van jongens en meisjes. Er bestaan verschillende sprongsituaties op de onderdelen minitrampoline, springtoestel met minitrampoline, tafel en springtoestel met plank. Door de vele keuzemogelijkheden en de verschillende niveaus kun je al snel je draai vinden in deze tak van sport.

Bij GV Barendrecht hebben wij een recreatieve groep en een wedstrijdgroep. De groepen zijn beide bestemd voor jongens en voor meisjes vanaf 6 jaar. De recreatieve groepen krijgen de mogelijkheid om deel ten nemen aan wedstrijden binnen Rayon Rotterdam Zuid. De wedstrijdgroepen nemen naast de wedstrijden van rayon Rotterdam Zuid ook deel aan de landelijke wedstrijden.

De trainsters van deze groepen zijn Saskia van Hengel en Juliette Storm. Beiden hebben jarenlang gesprongen en geassisteerd bij de groepen, waarna ze in de zomer van 2015 het stokje hebben overgenomen.

Het groepsspringen wordt in de Turnhal van GV Barendrecht aangeboden. In het lesrooster kunt u vinden wanneer deze lessen plaatsvinden. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Iedereen is harte uitgenodigd om 2 gratis proeflessen te volgen. De gratis proeflessen of meer informatie zijn aan te vragen via groepsspringen@gvbarendrecht.nl