Contact
Zoeken

Turnen

Leuk dat je opzoek bent naar informatie  over turnen en mogelijk is Gymnastiek vereniging Barendrecht voor jou de vereniging om je op te geven.  GVB heeft een groot aanbod in turn lessen voor jong en oud en geeft dit op verschillende locaties en niveaus onder begeleiding van gediplomeerde trainers. Naast de turnlessen organiseert GV Barendrecht verschillende  leuke activiteiten voor haar leden gedurende het jaar. Zo kan je mee op kamp, zijn er verschillende wedstrijden, open dagen waarin je kan turnen in de turnhal en is er een keer in de twee jaar een grote Gym show. Kortom een leuke  actieve vereniging met enthousiaste trainers en vrijwilligers. Ben je enthousiast geworden kijk dan hieronder voor verdere informatie over de verschillende mogelijkheden van dames en heren turnen.


Recreatie turnen

Recreatie turnen meisjes

Vanaf 6 jaar kan je kan je gezellig op eigen niveau een uurtje per week turnen. Tijdens een uur turnen komen de verschillende turntoestellen aanbod. Van zwaaien aan de brug tot balanceren op de balk en van handstanden op de vloer tot salto’s bij sprong. Het recreatie turnen voor meisjes wordt op verschillende locaties binnen Barendrecht aangeboden. In het lesrooster kunt u vind waar en wanneer deze lessen plaatsvinden. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Geeft je dan op voor 2 gratis proeflessen door een email te sturen onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer naar  recreatieturnen@gvbarendrecht.nl  wij nemen dan snel contact met u op.

Extra training turnen meisjes

De extra trainingsgroep is voor turnsters die meer kunnen dan de recreatiestof aangeeft. Deze turnsters komen bij de voorgeschreven oefenstof  uit in het D1 en D2 niveau en bij de keuze oefenstof in de 4e en 5e divisie. Naast het turnen van wedstrijden in het rayon Zuid-Holland Zuid, turnen deze ook voor andere wedstrijden zoals: de regiowedstrijden (voor D1 en 4e divisie turnsters), het open Bredase turnkampioenschappen en de Haagse Boscan Cup. De extra training wordt in de turnhal van GV Barendrecht aangeboden. In het lesrooster kunt u vinden wanneer deze lessen plaatsvinden. Meer informatie kunt u opvragen via extratraining@gvbarendrecht.nl

Recreatie turnen jongens

Ben jij een jongen en altijd een spring in het veld! Klim je graag in en op dingen, dan is recreatiegym echt iets voor jou. In de lessen ga je echt turnen op bijvoorbeeld ringen en de gelijke brug, maar ook klimmen in het wandrek en slingeren in de touwen. We proberen de lessen zo in te delen dat het voor ieder kind een uitdaging is, weer naar de les te komen en nieuwe elementen te leren. Dit kan voor het ene kind een koprol zijn maar de ander leert een salto. Jongens die op recreatie turnen gymmen  1 uur in de week om gezellig maar toch intensief te trainen. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd zodat leeftijdsgenoten bij elkaar in de groep kunnen zitten. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen! Geef je dan op voor 2 gratis proeflessen door een email te sturen onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer naar  jongensturnen@gvbarendrecht.nl  wij nemen dan snel  contact met u op.

Wedstrijdgroep jongens

Sinds seizoen 2017-2018 heeft GV Barendrecht ook een wedstrijdgroep voor het jongens turnen. Deze jongens zijn geselecteerd uit de recreatiegroepen of zijn nieuwe jongens die meteen kunnen mee doen op dit niveau. Bj de wedstrijdgroep train je  2 maal per week 1.5 ur in de turnhal van GV Barendrecht op 6 toestellen. Brug, rek, ringen, vloer, sprong en voltige. Ook hoort kracht en lenigheidstraining binnen de lessen. Er wordt meer gewerkt aan technische turnen dan bij de recreatiegroep. De opzet van de groep is jongens aan districtswedstrijden of turncompetities mee te laten doen en bestaat uit verschillende leeftijden. Ben jij benieuwd of turnen iets voor jou is? Ben je sterk of wil je sterk worden! Geef je dan op voor 2 gratis proeflessen door een email te sturen onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer naar  jongensturnen@gvbarendrecht.nl   wij nemen dan snel contact met u op.

Terug naar boven


Selectie turnen

Selectie dames

De afgelopen jaren is het niveau van onze dames selectie GV Barendrecht hard gestegen en kunnen we met trots vertellen dat bijna alle turnsters ook daadwerkelijk een finale plaats van de Bondskampioenschappen hebben weten te bemachtigen.  De selectie groep bestaat momenteel uit 60 turnsters die uitkomen in de 1e, 2e en 3e divisie. En wordt begeleid door een heel goed, gemotiveerde groep train(st)ers ,assistenten, eigen choreografe en ondersteund door een fysiotherapeut en masseur. De turnsters voor de dames selectie trainen tussen de 9 en 14 uur per week verdeeld over 3- 4 trainingen in de turnhal van GV Barendrecht. Meer informatie kunt u opvragen via selectieturnendames@gvbarendrecht.nl

Jongtalenten

Bij de jongtalenten trainen de allerjongste meisjes onder de 8 jaar, met de insteek om door te stromen naar de dames selectie. De jongtalenten doen mee aan diverse toernooien die speciaal voor turnsters zijn die nog niet aan de officiele KNGU wedstrijden mee mogen doen omdat ze daar te jong voor zijn. Op deze wedstrijden wordt wedstrijdervaring opgedaan en kunnen zij zich voorbereiden op de landelijke wedstrijden van de KNGU waaraan zij mee mogen doen als ze 8 jaar zijn geworden. De jong talenten trainen net zoals de selectie groep in de turnhal van GV Barendrecht en doen dit 8-10 uur per week verdeeld over 3 trainingen. Meer informatie kunt u opvragen via selectieturnen@gvbarendrecht.nl

Selectie heren

Sinds oktober 2014 heeft GV Barendrecht een herenselectie voor heren vanaf 6 jaar oud. Onder begeleiding van ervaren trainers, wordt er 9 uur per week op verschillende toestellen zoals: vloer, rek, brug, ringen, sprong en voltige getraind in de Turnhal van GV Barendrecht.  De herenselectie turnt op landelijk niveau, van de 3e tot 1e divisie. En met succes! Er zijn al verschillende landelijke titels behaald, onze herenselectie is een aantal Nederlandse kampioenen rijker. We zijn daarmee een kweekvijver voor de Oranje jong talenten Selectie Zuid Holland van de KNGU. Daar zijn we vanzelfsprekend enorm trots op! Ons talent wordt geselecteerd vanuit onze recreatiegroepen, Maar ook kijken we verder, naar talenten van buiten onze eigen vereniging. We organiseren jaarlijks een open scoutdag, om ook talenten van buiten de vereniging een kans te geven om zicht te laten zien.  Meer informatie kunt u opvragen via selectieturnenheren@gvbarendrecht.nl

Terug naar boven


Springen

Groepsspringen is een teamsport binnen de gymnastiekwereld. Het gevoel van vliegen, vrijheid en teamverband krijg je bij het groepsspringen. Het leuke aan groepsspringen is he teamgevoel, je moet echt op elkaar kunnen vertrouwen en de timing moet goed op elkaar afgestemd zijn. Ook bijzonder aan het groepsspringen is dat een team kan bestaan uit een mix van jongens en meisjes. Er bestaan verschillende sprongsituaties op de onderdelen minitrampoline springtoestel met minitrampoline, tafel en springtoestel met plank. Door de vele mogelijkheden en de verschillende niveaus kun je al snel je draai vinden in deze tak van sport. Bij GVBarendrecht hebben wij een recreatieve groep en een wedstrijdgroep. De groepen zijn beide bestemd voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar. De recreatieve groepen krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden binnen Rayon Rotterdam Zuid. De wedstrijdgroepen nemen naast de rayon wedstrijden ook deel aan de landelijke wedstrijden. De trainsters van deze groep hebben jarenlang zelf gesprongen en geassisteerd bij de groepen, waarna ze in de zomer van 2015 het stokje van trainers hebben overgenomen. Het groepsspringen wordt in de turnhal van GV Barendrecht gegeven. In het lesrooster kunt u vinden welke dagen deze lessen plaatsvinden. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen, dan kan je meer informatie aanvragen en je opgeven voor 2 gratis proeflessen door een email te sturen onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer naar groepsspringen@gvbarendrecht.nl  wij nemen dan snel contact met u op.

Terug naar boven


Turnen volwassenen

Voor volwassenen biedt GV Barendrecht turn lessen aan. Waarbij ons motto luidt dat je nooit te oud bent voor turnen. De huidige groep bestaat uit dames en heren van verschillende leeftijden en turn niveaus. De jongste is ongeveer 16 jaar en de oudste 60+. Sommige van ons zijn nooit gestopt met turnen andere zijn op latere leeftijd begonnen. Wat het belangrijkste is bij turnen voor volwassen, is de liefde en passie voor deze sport. De lessen worden deskundig begeleid en ieder die mee doet kan lekker op zijn niveau anderhalf uur turnoefeningen doen. Niets hoeft en er is geen prestatiedruk, De ongedwongen en gezellige sfeer staat voor op. Bent u enthousiast geworden of wilt u gewoon meer informatie of een proefles volgen! Stuur dan een email.

Terug naar boven