Contact
Zoeken

Ritmische Gymnastiek

Ritmische Gymnastiek is een combinatie van dans, ballet en turnen. In een oefening worden danselementen met turnelementen gecombineerd, daarbij beweeg je ritmisch op de muziek en blijft ook je materiaal constant in beweging. Bij Ritmisch Gymnastiek kun je individueel maar ook als duo of in groepsverband werken. Er wordt met diverse materialen gewerkt; bal, lint, hoepel, touw en knotsen. Maar er worden ook oefeningen zonder materiaal gedaan.

Tijdens de lessen leer je sprongen, pirouettes en danspasjes in combinatie met het gebruiken van de diverse materialen. Ook wordt gewerkt aan lenigheid, coördinatie en kracht. Met name in de jongere leeftijdscategorieën zijn er ook oefeningen zonder materiaal waarbij de focus ligt op het zo goed mogelijk uitvoeren van de dans- en turnelementen op het ritme van de muziek. Iedereen kan meedoen op haar eigen niveau.

Bij GV Barendrecht hebben we zowel recreatie als selectiegroepen voor Ritmische Gymnastiek. Trainen in de selectie vereist meer discipline dan bij de recreatie, maar plezier en sportiviteit staan bij GV Barendrecht altijd voorop. De recreant traint 1 uur per week. De selectie van Ritmische Gymnastiek traint maximaal 8 uur per week. Zij komen uit op diverse niveau’s en doen zowel regionale als landelijke wedstrijden. Ook wordt er elk jaar een onderlinge wedstrijd georganiseerd waar zowel de recreatie als de selectie aan mee doen.

Het Ritmische Gymnastiek wordt op verschillende dagen aangeboden. In het lesrooster kunt u vinden waar en wanneer deze lessen plaatsvinden. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Iedereen is harte uitgenodigd om 2 gratis proeflessen te volgen. De gratis proeflessen of meer informatie zijn aan te vragen via ritmischegymnastiek@gvbarendrecht.nl


 

  • Selectie
  • Recreatie