Home

Sporten is belangrijk!

Omdat het leuk en gezond is en je fit houdt, maar vooral omdat het mensen dichter bij elkaar brengt. Hoe jong of oud ze ook zijn en wat ze in het dagelijks leven ook doen: de sociale invloed van sporten is groot. Jonge leden zijn vanaf 2 jaar al welkom en ons oudste lid is momenteel bijna 80 jaar.

Geschiedenis

Gymnastiekvereniging Barendrecht wordt opgericht op 23 september 1954. Een kleine tien jaar later bestaat de vereniging uit zo’n 150 leden en wordt, naast recreatief turnen, het aanbod van activiteiten uitgebreid met een afdeling ritmische gymnastiek en met een turnselectie. In de decennia erna wordt een afdeling jazzdans opgericht en worden bij de gymnastiekafdeling kleuter- en peutergym, ouder- & kind gym en een springploeg ge├»ntroduceerd. Ook diverse activiteiten voor volwassen groepen worden opgestart. In 2000 fuseert Gymnastiekvereniging Barendrecht met de christelijke gymnastiekvereniging Kracht en Vlugheid (K&V). Vier jaar hierna wordt het vijftigjarig bestaan groots gevierd, mede door de opening van de eigen turnhal aan de Flensburg in Barendrecht. Zestig jaar na de oprichting telt de vereniging ruim 1100 leden en staat door haar brede aanbod van activiteiten middenin de Barendrechtse samenleving.

Missie

Gymnastiekvereniging Barendrecht maakt onderdeel uit van de Barendrechtse samenleving. Vanuit verschillende disciplines en op uiteenlopende niveaus biedt ze alle Barendrechters plezier in beweging. Ze richt zich hierbij met name op de breedtesport. Ze biedt haar leden de mogelijkheid om zich vanuit hun eigen capaciteiten maximaal te ontwikkelen. Hierdoor stimuleert ze alle Barendrechters van elke bevolkingsgroep, leeftijd en culturele achtergrond actief te bewegen. Zij levert hierdoor een bijdrage aan de gezondheid van haar leden en stimuleert hun onderlinge sociale verbondenheid.